De ECHTE(N) Brandweer Berenburg Coupe
Onlangs is door Cadeau Carrousel.nl een oproep gedaan voor het insturen van een lekker en origineel nagerecht. Enkele dagen geleden is de winnaar bekend gemaakt.
De winnaar heeft een heel smakelijk recept voor een nagerecht samengesteld waarin de ambachtelijke gemaakte DE ECHTE(N) BRANDWEER BERENBURG is verwerkt, die word geproduceerd door en bij distilleerderij “De Stiekeme Stoker”.
RECEPT: De Echte(n) Brandweer Berenburg Coupe
Ingrediënten (8 personen)
• Mokka-ijs
• De Echte(n) Brandweer Berenburg (te bestellen bij Brandweer Echten)
• Vier stevige handperen (alle soorten handperen kunnen gebruikt worden mits ze nog stevig zijn – geen stoofperen)
− 250 ml Echte(n) Brandweer Berenburg
− 250 ml water
− 1 zakje vanillesuiker of een half vanillestokje
− 100 gram suiker
• Verse slagroom
• Chocoladeschilfers
Bereiding
• Pocheer de peren:
Schil de peren en snij het steeltje er af. Halveer de peren, snij het klokhuis eruit.
Breng intussen de Echte(n) Brandweer Berenburg, het water, de suiker en de vanille in een gewone kookpan aan de kook. Kies een pan waar 8 halve peren naast elkaar in passen i.v.m. gelijkmatig garen (niet stapelen).
Leg de peren in het pocheervocht en giet er indien nodig nog wat water (of berenburg) bij tot ze net onder staan.
Doe een deksel op de pan en laat de peren op een lage hittebron net tegen de kook aan gaar worden (ze zijn goed als een mes er gemakkelijk in glijdt).
• Laat de peren afkoelen of serveer ze warm
• Doe een bol mokka-ijs in een mooi glas of ijscoupe
• Leg daarop een halve peer
• Giet over de halve peer een scheutje Echte(n) Brandweer Berenburg
• Doe er een lekkere toef vers geklopte slagroom op met daarover wat chocoladeschilfers.